mac-talla islay single malt

Mac-Talla betyder "eko" på Gaeliska, vilket reflekterar familjen Morrisons koppling till Islay.
Namnet Morrison får ju vilket whiskyhjärta som helst att klappa lite extra – sedan början på 1900-talet har de varit involverade inom whiskyindustrin och under sin största period ägde de destillerierna Bowmore, Glen Garioch samt Auchentoshan.
Även om det är länge sedan familjen Morrison sålde Bowmore Distillery på Islay så har de fortfarande en stark dragning till ön – detta har nu mynnat ut deras nya whiskyserie Mac-Talla.
När familjen började planera för en Single Malt från Islay så ville de erbjuda något mer än bara en rökig whisky, de anser, och med all rätt, att ön har mer att erbjuda än bara en enorm rökighet – därför skapade de tre olika versioner av Mac-Talla – Terra, Mara och Strata.

mac-talla islay single malt - terra

Terra står för Jord på latin och den representerar en klassisk Islay whisky med sina fräscha rökiga toner med en del frukt.

46% alkoholvolym, lagrad på ex-bourbonfat.

Beställ här till ditt Systembolag

mac-talla islay single malt - strata

Strata representerar själva berggrunden som Islay består av – den är 15 år gammal och lagrad på en kombination av ex-bourbon och ex-olorosofat.

46% alkoholvolym.

Beställ här till ditt Systembolag

mac-talla islay single malt - mara

Mara står för havet och här finns den mer råa sidan av Islay med sälta, den är också buteljerade på fatstyrka vid 58% alkoholvolym.

Lagrad på ex-bourbonfat. 

Beställ här till ditt Systembolag